Vår historia

År 1948 öppnade en ung entreprenör, Meine Hendricus Van der Graaf, en liten butik i Vollenhove, Nederländerna. Han specialiserade sig på att reparera utrustning som användes för att extrahera vatten från strategiska områden i Nederländerna och pumpa det i havet för att skapa jordbruksmark och egendom för familjer att bygga hem. Den unga entreprenören erkände att friktionskopplingen, en viktig komponent för driften av dessa pumpar, var efterfrågan och började därför producera friktionskopplingar.

Efter andra världskriget upplevde industrier i Europa betydande höjning och tillväxt. utveckling och tillverkning av mekanisk utrustning av alla slag var i hög efterfrågan. Meine H. Van der Graaf omfamnade denna trend och blev en underleverantör, tillverkningsdelar och komponenter som används av ubåtar och helikoptrar. Jordbruksindustrin i Nederländerna fick också styrka samt behovet av kraftöverföringsutrustning för att driva bandtransportörer.

Som svar på industrins krav började Van der Graaf utforma och tillverka växellådor för bandtransportörer. Med hjälp av sin dotter Ali och svärsonen Henk Dekker (för närvarande direktör för Van der Graaf BV, Vollenhove, Nederländerna) utvidgade han produktionen till att omfatta tillverkning av elmotorer och rullar med variabel hastighet.

1961 innefattade företaget tillverkning och produktion av trummotorer.

Strax efter utvecklade och utvecklade Van der Graaf tillverkning av granulockkopplingar som bidrog till att öka sin marknad till andra industrier.

Idag finns Van der Graafs representantkontor och distribution på flera platser runt om i världen.

Vollenhove, Nederländerna 1948.