Användningsområden

Van der Graafs kunder är oftast tillverkare av transportbandssystem. I centrum av dessa transportbandssystem finns den heltätade Van der Graaf-trummotorn. En trummotor har inga yttre komponenter, till exempel remskivor eller kugghjul, vilket sparar utrymme. Därför är den ett kompakt och hållbart alternativ till konventionell drivning av transportband. Den är konstruerad för att hålla transportbandssystem igång också i de mest extrema förhållanden och inom många olika användningsområden.

Van der Graaf är med sina ”GV”-trummotorer ledande på både den nationella och den internationella marknaden. ”GV”-trummotorer används inom gruvdrift, livsmedelsindustri, jordbruk, fiskhantering, förpackningsmaskiner, bagerimaskiner, bilindustri och ballasthantering, liksom i röntgenapparater och bagagetransportörer på många av världens flygplatser. Vi hittar alltid nya användningsområden för ”GV”-trummotorn.

Tillverkning

Våra produkter vidareutvecklas ständigt av mycket skickliga ingenjörer och tekniker, som har hjälp av den senaste CAD-tekniken. Ett skräddarsytt produktionsdatorprogram för planering och montering är en viktig länk som hjälper oss att tillverka en kvalitetsprodukt.

Fortlöpande kvalitetskontroll och användning av de bästa komponenterna ger tillförlitlighet och lång livslängd.

Bearbetningen av kugghjulen sker i högteknologiska maskiner med extremt små toleranser. Efter härdning poleras eller finslipas kuggarna. Resultatet blir att trummotorns slutgiltiga ljudnivå förblir låg och att lång livslängd uppnås.